Maximaal bereik met jouw podcast

Claim je plek in de ranglijsten van Spotify, Apple en Google.

Neem contact op

Het succes van jouw podcast is afhankelijk van goede marketing. Neem contact op en kies een datum voor de marketingworkshop.

Kies een datum

Kies een datum en boek de workshop. Dit is hét startpunt voor jouw unieke podcast marketingstrategie.

Geniet van de workshop

Ontwikkel jouw unieke podcast marketingstrategie onder professionele begeleiding. Maximaal bereik begint hier.
Podcast presentatietraining

De ideale marketingstrategie voor jouw podcast.

Yes, je podcastserie is klaar! Je hebt een onderscheidend podcastformat, je bent bedreven in audiopresentatie en wilt groeien in luisteraars. Het belang van goede marketing van je podcast wordt vaak onderschat. Maar, hoe pak je podcastmarketing aan?

Allereerst start je met het inrichten van je eigen podcastkanalen op de meest populaire platforms zoals Spotify, Apple en Google Podcasts. In deze stap is het belangrijk stil te staan bij een pakkende titel, goede omschrijving en meta tags voor de vindbaarheid van jouw podcastserie in zoekmachines (SEO).

Hierna is het belangrijk je podcast onder de aandacht te brengen bij je doelgroep. Je beschikt gelukkig over eigen uitingen zoals een website, je e-mails en social media. Maar hoe zorg je ervoor dat je podcastserie prikkelend onder de aandacht komt? En hoe vaak kan je dit het beste doen? Boek hiervoor de podcast marketingworkshop. Hierin zoomen wij in op jouw mediakanalen, inspireren wij met best practices en maken wij een podcast marketingplan op maat voor jou.

Jouw podcastmarketingstrategie in 9 onderdelen

De podcast marketingworkshop bestaat uit 9 onderdelen, is gebaseerd op 20 jaar ervaring en wordt op maat samengesteld.

Distributie

Waar publiceer jij jouw podcastserie, welke omschrijvingen plaats je en hoe optimaliseer jij je podcast voor vindbaarheid (SEO)?

PR campagne

Welke PR-strategie gebruik jij voor de promotie van jouw podcast en hoe doe je dat?

Reviews en interactie

Hoe zorg jij voor reviews van je podcast en interactie met je publiek? En hoe gaat dat jou helpen te klimmen in de ranglijsten?

Je eigen website

Waar plaats jij de podcast op je website en hoe promoot jij je podcast met een contentstrategie? Welke content gaat je daarbij helpen?

Social media

Waar promoot jij je podcast, wat zijn de best practices en welke software is hiervoor handig? En hoe zorg je voor engagement en waarom is dat belangrijk?

Je gasten

Wie nodig je uit voor een gesprek of interview in je podcast? En hoe maak je optimaal gebruik van hun bereik?

Te gast bij anderen

Welke podcasts zijn voor jou relevant om aan te schuiven en met welk doel?

Podcast advertising

Welke mogelijkheden zijn er om binnen de podcast channels van Spotify, Google en Apple te adverteren en hoe pak je dat aan?

Community management

Hoe bouw je een community op van podcastluisteraars en hoe onderhoud je de relatie?

Over PodcastHelden

De Podcasthelden zijn twee ervaren marketing- en mediaprofessionals.

Timo Kamst is sinds 2000 professioneel (radio)presentator en opleidingscoördinator van NPO Campus. Vincent Verhaak is marketingexpert en professioneel trainer.

Samen helpen Timo en Vincent je een podcast te ontwikkelen die past bij je doelgroep, wordt gebracht in je eigen stem en onderdeel wordt van je marketingstrategie. Dé mix voor een boeiende en succesvolle podcastserie.

 

Fav icon PodcastHelden

Wil jij maximaal bereik met je podcast?

Ontwikkel een marketingstrategie en claim je plek in de ranglijsten van Spotify, Apple en Google.

Talpa logo
VBK logo
AG Connect logo
npo-logo