Leer presenteren als een pro

Ontdek de technieken van professionele radiomakers en raak je luisteraars op gevoelsniveau.

Meld je aan

Meld je nu vrijblijvend aan voor de professionele podcast presentatietraining door Timo Kamst.

Kies een datum

Kies een datum en boek de podcast training. Dit is hét startpunt voor jouw groei als presentator.

Start met de live training

Start met je training, ontdek de technieken van professionele radiomakers en raak je luisteraars op gevoelsniveau.
Podcast presentatietraining

Leer presenteren met podcast training

Het maken van een podcast is geen rocket science. Met de juiste apparatuur kun je direct aan de slag. Maar hoe weet je luisteraars écht te boeien?

Een podcast presenteren met je eigen stem is een vak. Het verschil tussen een doorsnee podcast en een toplijstnotering in Spotify, Google en Apple zit in het vasthouden van de aandacht, het creëren van spanning, het gebruiken van storytelling en variatie in je stemgebruik. Alleen zo maak je een connectie met je luisteraar en bouw je een persoonlijke band op.

Bij de podcast training leer je de aandacht te grijpen, vast te houden en impact te maken op je luisteraar. Zo verdwijn je niet naar de achtergrond! Wij hebben ruim 20 jaar ervaring in het trainen van presentatoren bij o.a. NPO, Radio 538, Slam! en RTL. Ga je starten met je podcast en wil je leren presenteren of heb je al een podcast en wil je je presentatievaardigheden verbeteren? Neem contact en boek nu jouw persoonlijke podcasttraining.

De 9 onderdelen van de podcast presentatietraining

De live podcast training bestaat uit 9 onderdelen, is gebaseerd op 20 jaar professionele trainingservaring en wordt op maat voor jou samengesteld.

Je eigen onderscheidende eigenschappen 

Laat je analyseren als presentator en leer waar de sterke kanten van jouw karakter en uitstraling liggen. En onderscheid je vervolgens met jouw persoonlijkheid. Jij bent uniek, gebruik dat!

Laat je onderscheidende persoonlijkheid voor je werken

Hoe vertaal je je jouw persoonlijkheid naar een sterke podcast?

Gebruik je stem krachtig

Leer hoe je je stem effectief gebruikt en hoe je op je best klinkt.

Teasen

Leer wat teasen is en waarom dat werkt. Met een goede tease blijven luisteraars aangehaakt, luisterer ze je hele aflevering af en kunnen ze niet wachten tot je volgende podcast.

Heldere boodschap

Leer helder communiceren en onderscheid je van de massa. Je leert wat relevant is voor de luisteraar zonder te vervallen in ellenlange verhalen en epische monologen!

Storytelling

Leer spanning op te bouwen, zintuiglijkheid in te zetten en te teasen. Laat je luisteraar op het puntje van zijn stoel zitten.

De kunst van het weglaten

Dit is een vaardigheid die al jaren succesvol wordt ingezet bij professionele radiostations. Je leert wat dit is en waarom dit zo belangrijk is.

What's In It For Me

Je leert hoe je je podcast vanaf de eerste seconde relevant maakt en houdt voor je luisteraar. De manier om  je luisteraar vast te houden en terug te laten komen voor meer afleveringen.

Valkuilen ontwijken

Je leert ook wat je beter niet kunt doen als je jouw merk wil neerzetten met een sterke podcast. Door 20 jaar landelijke radio- en marketingervaring weten we wat wel en wat niet werkt voor jouw doelgroep.

Wat zeggen professionals over de presentatietrainingen van Timo?

Timo is een gedreven en enthousiaste coach, een story-teller en radio-expert. Hij is analytisch sterk, snapt techniek en brengt altijd positieve energie in. Hij infecteert anderen met zijn liefde voor radio en weet daardoor talent aan te spreken. Dat talent voelt zich ook veilig bij Timo, zelfs als hij kritisch is.

1516345766739

Noëlle Beyne
Coördinator NPO Campus, NPO

Dankzij zijn eerlijke en enthousiaste manier van coachen is het fantastisch om met Timo samen te werken! Ik weet nu welke informatie relevant is voor de luisteraar en hoe ik mijn personality kwijt kan in mijn radioprogramma's.

Jaimy de Ruiter

Jaimy de Ruiter
DJ Radio 538 | Voice-over

Alle begin is moeilijk. Maar door Timo was het ongelofelijk leerzaam en prettig. Hij is een fijne coach met veel kennis en altijd positief omdat hij doet wat hij het liefste doet. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk!

Eva Cleven

Eva Cleven
DJ 3FM, FunX, VPRO

Over PodcastHelden

De Podcasthelden zijn twee ervaren marketing- en mediaprofessionals.

Timo Kamst is sinds 2000 professioneel (radio)presentator en opleidingscoördinator van NPO Campus. Vincent Verhaak is marketingexpert en professioneel trainer.

Samen helpen Timo en Vincent je een podcast te ontwikkelen die past bij je doelgroep, wordt gebracht in je eigen stem en onderdeel wordt van je marketingstrategie. Dé mix voor een boeiende en succesvolle podcastserie.

 

Fav icon PodcastHelden

Wil jij leren presenteren als een pro?

Claim de aandacht van je luisteraars met een sterke boodschap, een goede structuur en slim stemgebruik.

Talpa logo
VBK logo
AG Connect logo
npo-logo